Δοκιμασία καλπροτεκτίνης κοπράνων

Είναι μια ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης καλπροτεκτίνης (10 λεπτά) σε δείγμα κοπράνων.Η καλπροτεκτίνη είναι μια πρωτεϊνη που ανιχνεύεται στο έντερο όποτε υπάρχει φλεγμονή.

Είναι χρήσιμη σε εξεταζόμενους, ιδιαίτερα νέους,  με συμπτώματα από το έντερο. Βοηθά να ξεχωρίσουμε ποιοι  έχουν σύνδρομο ευερεθίστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) και δεν  χρειάζεται να υποβληθούν σε κολονοσκόπηση και ποιοι έχουν φλεγμονή και χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάσχοντες από ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα (ΙΦΝΕ ελκώδης κολίτιδα- νόσος Crohn) για παρακολούθηση της νόσου.

Η διαγνωστική προσπέλαση επεκτείνεται σε άτομα χωρίς συμπτώματα που είναι συγγενείς πρώτου βαθμού ασθενών με ΙΦΝΕ (ιδιοπαθή φλεγμονώδη εντεροπάθεια) για ταχύτερη διάγνωση.

Προγραμματίστε άμεσα μια προληπτική εξέταση

Επικοινωνήστε μαζί μας

rantevou

Η γαστρεντερολόγος Μαρία Σκλάβαινα σας περιμένει στα δύο ιατρεία της, σε Αθήνα και Δραπετσώνα. Σκοπός μας είναι να σας υποδεχτούμε σ’ ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον που θα κάνει άνετη και ξεκούραστη την αναμονή αλλά και την εξέτασή σας. Ο ασθενής παραμένει πάντα στο επίκεντρο των υπηρεσιών μας και πρωταρχικό μέλημα είναι πάντα η αποτελεσματική θεραπεία κάθε προβλήματος.

Αναλήψεως 38, Δραπετσώνα, Πειραιάς
Τηλ.: 210-4616033

Καρύστου 3 Αμπελόκηποι
Τηλ.: 216 8002951