Ενδοσκοπική τοποθέτηση γαστροστομίας

Η ενδοσκοπική γαστροστομία αποτελλεί μέθοδο εξασφαλισης χορηγησης υγρών, φαγητού και φαρμάκων σε ασθενείς με προβλήματα της οδού στόμα-οισοφάγος- στομάχι, που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να σιτιστούν από το στόμα (π.χ σε άνοια, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνος).

Με τη βοήθεια της γαστροσκόπησης και με εξιδεικευμένη τεχνική τοποθετήται σωλήνας, το ένα άκρο του οποίου βρίσκεται στο δέρμα της κοιλιάς και το άλλο μέσα στο στομάχι. Έτσι αποφεύγεται η αφυδάτωση, η ασιτία και η ανάγκη για συνεχή ενδοφλέβια χορήγηση σκευασμάτων και νοσηλείας. Ο σωλήνας αλλάζεται αρχικά στους 6 μήνες με τη βοήθεια γαστροσκόπησης και ακολούθως κάθε 3-4 μήνες επί κλίνης.

Προγραμματίστε άμεσα μια προληπτική εξέταση

Επικοινωνήστε μαζί μας

rantevou

Η γαστρεντερολόγος Μαρία Σκλάβαινα σας περιμένει στα δύο ιατρεία της, σε Αθήνα και Δραπετσώνα. Σκοπός μας είναι να σας υποδεχτούμε σ’ ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον που θα κάνει άνετη και ξεκούραστη την αναμονή αλλά και την εξέτασή σας. Ο ασθενής παραμένει πάντα στο επίκεντρο των υπηρεσιών μας και πρωταρχικό μέλημα είναι πάντα η αποτελεσματική θεραπεία κάθε προβλήματος.

Αναλήψεως 38, Δραπετσώνα, Πειραιάς
Τηλ.: 210-4616033

Καρύστου 3 Αμπελόκηποι
Τηλ.: 216 8002951